Friday, October 31, 2014

Sahabat



Assalamualaikum w.b.t..,

    Sahabat selamanya,,.. macam sweet jew ;)kau kawan sahabat dan teman,

``Nikmat Paling Beharga Selepas Nikmat Iman dan Islam adalah memiliki SAHABAT yang Soleh~Jika kamu mendapati  kewujudan kasih sayang antara kamu dengannya,maka peganglah ia bersungguh-sungguh..-Saidina Umar Al Khattab- 


sahabat,
Jadi yang terbaik
aku rindu padamu
Ku ingin kan kau hadir
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu..


Sahabat..
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya


ketika mula bertemu terasa bagai 
telah lama bersua,kau sambut hulur
tanganku bertegur sapa penuh mesra,



Masa terus berlalu dan kita  tetap seiringan 
berjalan menempuh onak liku 
Lalui semua suka dan duka bersama
Biar apapun rahsia dan kelemahanmu 
tetap engkau temanku


Riangnya saat kita tertawa Asyik 
senda dan bercerita walau sesekali pandangan kita 
berbeza andainya tetap serupa


Adakalanya kita juga saling terluka
namun diakhirnya kita tetap bersama 


Dan kini dipisahkan  dua benua 
saling mengejar cita 
tak pernah ku lupa detik indah
bersama mu temanku


ku pasti suatu masa kau dan aku kan bertemu semula


kembali menjalinkan detik nan indah
untuk kenangan bersama....



Teman yang Ramai diibaratkan,seperti Pasir-Pasir 
ditepi Pantai,
Tetapi sahabat yang satu Ibarat Mutiara 
diantara pasir itu....





Tetiba pulak letak gamba-gamba diorang nih,dah tak da idea nk update blog so ini pun boleh memandangkan teringat kt diorang semua nih yang dah berpecah "utara selatan timur Barat"
Pape pun love u all....Our frindship never end...Ukhuwahfillah insyaallah menuju Jannah. ^_^

Wasalam...insyaallah entry lain plak ..:)