Thursday, September 26, 2013

love you MR.ARROGANT



Assalamualaikum w.b.t

  Hai kali nie ruby nak tulis pasal satu cerita novel yg diadaptasi lagi..:) tadi petang baru jew ruby pegi "popular"jalan2 cuci mata tengok2 buku..ade lah terbaca satu tajuk novel nie "LOVE YOU MR.ARROGANT" sbb x penah baca pown..actually nk cari novel "Selamat Malam Kekasih"...td tgk kt tonton  cam best pulak cerita Mr.Arrogant nie....so jom share cikit..;) Chan Rak Ter Mr.Arrogant"



Zaara Amirah punya impian yang sama seperti impian tipikal gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham memaksa Zaara Amirah menjadi isterinya dengan menjadikan sebuah janji sebagai modal.
"Itu harga yang kau perlu bayar sebab tak kotakan janji. Sekarang jangan banyak cakap, kahwin dengan aku. Titik." – Zafriel Irham
Demi sebuah janji, Zaara Amirah reda menerima kehendak Ilahi. Biarpun tiada cinta, Zaara Amirah rela demi menjaga maruah diri dan keluarganya dari dipijak-pijak jejaka bongkak itu sewenang-wenangnya.  Namun Zaara Amirah tidak menyangka, keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau melayan karenah Zafriel Irham yang berhati kering dan tinggi egonya. 
"Apa? Atas lantai ni?"
"Kat mana-mana saja yang kau suka. Tapi bukan atas katil mahal aku ni. Buat kotor saja."
"Kotor? Awak yang nak kahwin dengan saya kan, lepas tu awak cakap saya kotor pulak? Kalau awak tahu saya kotor, buat apa awak kahwin dengan saya? Awak fikir tak perasaan saya bila awak paksa saya kahwin dengan awak dulu? Awak fikir pasal diri awak saja, kan? Pasal saya ni awak tak fikir langsung. Awak ni memang tak guna!"
Berhadapan pula dengan Puan Sri Maryam, ibu mertuanya dan Sherry yang membenci dirinya, hidup Zaara Amirah tidak lagi aman. Kehadiran Hadry Hakimi, sepupu Zafriel Irham yang cuba merapatinya, mengeruhkan lagi keadaan.
Keadaan bertambah parah apabila tanpa sedar, dia telah jatuh hati pada suaminya biarpun dia tidak dilayan seperti seorang wanita yang bergelar isteri.
"Aduhh! Kenapa dengan aku ni? Kenapa aku rasa rindu sangat ni? Macam orang gila bayang saja lagaknya ni. Padahal baru beberapa jam dia pergi. Takkanlah aku dah jatuh hati dengan mamat berlagak tu? Aduhh… tapi..." – Zaara Amirah
Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti...
BERSAMA BARISAN PEMAIN WATAK>>>>

Azlee Khairi sebagai  Zafriel Irham

Zara Zya sebagai Zaara Amirah

Hanez Suraya sebagai Sherry

Keith Foo sebagai Hadry Hakimi

Norish Karman sebagai Puan Sri Mariam

Mustapha Kamal sebagai Tan Sri Zahir

Anzalna Nasir sebagai Fariza

okey x...tgk episod awal nie anzalna jd baik bestnya...suka tgk klo dya bwk watak baik..asyik watak antagonis jew..;)

Gud Luck for this drama


Agal2 ade x adaptasi cerita "cinta bersaiz xxl..sbb tgk watak dlm novel tu baiknya laki tu sape lah yg blh pgang watak tu.;) 


k.la next time kte blogging lg.. daa 
wasalam....






Friday, September 20, 2013

Menguit Kenangan Lama



 Assalamualaikum w.b.t

  hai readers...sory la lama dah ruby x update blog nie...dekat 2 bulan jgk la..bkn ruby x ada cerita yang nak dikongsikan tapi kebelakangan nie ruby byk hal jgk...blog pown lgsung x menjenguk..
Rindu kt ala2 diari hati ruby nie..."menguit kengan lama" aww cam sweet jew...this is true mereka2 yang bergelar sahabat itu sememangnya sgt sweet..walaupun merekalah kawan mereka lah lawan...tapi kau sentiasa dihati...:)

 Seriously nk bezakan sahabat dari bangku sekolah dengan orang yang kita kenal bukan dri awal x sama...tp x bermakna mereka yang baru kita kenal tu x baik tidak cuma mereka x lah mengenali kita sebagaimana rakan dari bangku sekolah..nak2 yang duk sehari suntuk ngn kita cm zaman ostel kew..kn...:)

 Bagi ruby bila ruby rasa x best! ruby mesti tengak gambar2 lama masa dengan kwn2...tu mesti buat ruby happy walaupun sekejap? yes itu pasti...


my iza kau selalu akan ade dbelakang kwn2 kau bila dya susah ke senang bila dya mmg ade dihati kau as a friend.walau kdg2 org x paham cm ne prangai kau sebenarnya,she's is good lisen.biar kau x pasti bnde tu kau pasti jwb jgk utk sedapkan hati org tu.. 
kaksue dya sgt cool tapi dia nakal dlm diam.rahsia bagi dya hanya kau dn aku jew..;) 
aten kecik jew orangnya,manje tapi jiwa besar cekal n sgt kuat n mmpu senyum bila ade masalah skalipun...
kakmut rupanya ayu sopan tp bila ngn kwn2 dya penghibur gila2 tp dya genius.:)


my Zue plak dya nie pendiam ckit,ckit la tp dya suka fashion dya la pengkritik yg x bertauliah...become a police girls tw.walaupun dya pandai bergaya tp dya x kesah dgn kawan2 dya yg x uptodate nie...boleh kongsi rahsia yg cam bodo2 ckit.wekz!:P 
myAien dya kawan pling lama ruby tw dya sekolah rendah kmi bersama.dari perangai tah pape bodo2 ayam dulu sampai la sekarang dya paling hapening.ada msalah cm ne pown dya leh smpan sampai kita x prasan..tp kami ada cara tersndiri untuk hilangkan rasa sedeh.itu rahsia..;)


Cuna..dya nie kuat taching la jgn suare cm katun kuat gelak.ahaha suka ngusik org.x senang duk kalau marah baru la x usik org..:)

*tak tawu la sampai bila kita akn sentiase jadi kawan...hopefully until the end of life :,)




*ostel girls,walaupun kita pling tua masa tu tp kita perangai paling budak2 sekali.x malu langsung ngn junior.perangai langsung x blh blah tp kita satu.walaupun agak selekeh time tu janji kita enjoy.mne ade budak f6 join perbarisan rumah sukan? owh tidak.tp jnji rock! cg sgt marah ngn kita sbb x m.a.t.a.n.g! tp kita cool walaupun org marah sbb kita akan sentiasa loyer buruk;)

*ida dya nie mulut laser tp  kuat hati dya tetap gugrl.dya nie penyanyang sbb tu dya kawin dlu..kau mmg best.bila gelak x igt punya.cara kau maki org aku x kn lupa.
My ag,kau istimewa.kenal kau mmg lain dari yg lain.thanks for everything.hope kita blh cm dlu lg.
Mycik cibaq,dya nie chantik.dya jgk seorg prmpuan yg kuat utk hadapi kehidupan.kegilaan kita still in my memories,never end.
Mynana,haha lucu la ngn dya.dya nie jugk sntiasa cool bila ada masalah xkn ade org yg taw tp yg perasan taw la.sabar cerita hidupnya sangat lucu tp itu rahsia.dya jugapengkongsi rahsia yg hebat.:)
Myika n kila korang sengal sgt! ika bila ckp ngn kau ak akn sakit ati sampai mati.itu pasti.tp kau blh buat aku hilang stress.kila my penyu kau punya character aku pown xpasti tp kau still matang dalan x matang.hha

emy plak dya nie giler2 tapi dya steady n dya pandai...syok kalau lepak sama kau gelak x igt dunia punya.
*atip dya nie baik.dya nie ala2 ustazah la sbb hati dia x cm yg lain..kau sweet.:)



My tirah,yes dya jgk slah sorang kwn lama jgk kmi kenal mse form2..dya nie baik,tapi mcm yg lain dya jugak gile2 ubi..suka buat org ceria.yg penting kau bile glk muka x merah x sah..

Myra  azua jodoh kita mmg panjang..myra dya nie nakal,suka mengusik org..mmperjodohkn org no.1.tu la aktiviti sampingan dya..sampai sekrg.tp aku pling selutt kau.org yg cekap specilly meneka bnda yg selalu org sorok..cepat sgt hidu...bahaya ckit nie.semua bnda dya tawu.bnda pling best mase kita sekolah from form2 until form5.mcm2 kengan yg kita ada mcm2 bnda kita buat.lantak la org nk cakap ape pown jnji kita satu geng.teruk2 org bahan kita tp ustazah umie syg kita.kita perempuan bkn hipokrik.plinh pntg prmpuan gedik.future police girls.yeyew saya ade kawan polis..;)
Azua dya kaki berfesyen.dya best tp dapat bahan org blh smpai menangis la.x igt dibuatnya.bila bahan org rasa mrh boleh hilang la..kau sangat gile!


nie lah mereka yang pernah buat hidup ruby ceria....mereka akan sentiasa ada dihati ruby insyaallah...
korang hope kita leh wat reunion satu hari nanti.mase tu kalau kenang cerita lama zaman balajr mesti pecah perut...zaman kesengalan..
insyaallah until end of this life.
terima kasih sbb sudi bersahabat dgnku..

okey lah sampai sini dulu cerita ruby...ruby tulis nie sbb ruby rindukan kwn2 ruby..ye la masing2 da ade comitment masing2..k.la nnti ade cerita ruby tulis lg..
Wasalam...
^_^