Sunday, December 29, 2013

Eksperimen cinta



Assalammualaikum w.b.t

 Hai,reader.....berkunjung lagi...lihat tajuk cam best x? sure la best kalau x mesti ruby x update..series ceritanya biase2 jew tapi ,i never thought to be able to live like this,tapi bukan lah full this story.who would not want to be happy for the rest of life right.. :') 

Novel lagi.... Eksperimen Cinta by Enjell  


Kesimpulan untuk eksperimen cinta kita...Kita Bahagia

Jom baca sinopsis...

Kali pertama mereka bertentang mata
 masing-masing sudah ada pandangan sendiri.
 Makhluk planet manalah ni?Pelik sungguh!
wah rambut macam kari tumpah sekilo.Kat telinga ade subang.
Kat leher ada rantai perak.Tak senonoh betul!
Muda dan...handsome.Handsome tak handsome.memang
aku blacklist jadi laki aku.-DAMIA FARISHA

   Hmmm...Boleh tahan cantik.Berwajah putih kemerah-merahan.
Neutral tanpa mekap.Dagu dan bibir terbelahnya mesti memikat ramai lelaki.
Tapi,nampak kolot aje perempuan ni.-TENGKU AARON SHAH

      Dan tak sangka tengku Aaaron ni memang gila orangnya.Sangat-
sangat tak terduga sikapnya.Kalau tak gila apa perkataan paling sesuai 
untuk digambarkan kepada orang yang tiba-tiba ajak kahwin
padahal tak kenal sampai dua jam.?

       Demi syarikatnya.Damia buat keputusan gila juga.! Tak ada jalan
keluar melainkan cakap"saya setuju!"
Damia letakkan syarat dengan harapan.-Tengku Aaron batalkan niatnya.

"Awak jangan menyesal pula kahwin dengan saya.Sebab saya 
ni pisau cukur....

 "Owh ya?! Kalau cap Gillete Mach3 Turbo,aku lagi suka.
Kikis la banyak mana harta aku.Aku tak kisah.Harta aku 
bertimbun-timbun....."

Gagal dan gagal.Akhirnya bersatu juga.!Bagi tengku Aaron semuanya 
tak lebih daripada sebuah eksperimen saja.Ada sebab dia berkahwin.Sebab
dia bukanlah seorang yang tewas.! Dan bagi Damia,selagi belum lafaz talaq 
terucap,selagi itulah Tengku Aaron akan dijaga.Berjayakah Tengku
 Aaron Shah meneruskan eksprimen cintanya.?

antara part best for me time,Aaron nyanyi lagu maher zain... :)

I praise Allah for sending me you my love
You’ve found your home it’s here with me, and I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along, oh
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life, I’ll be with you
I’ll stay by your side, honest and true
Till the end of my time, I’ll be loving you, loving you
For the rest of my life, through days and nights
I’ll thank Allah for opening my eyes
Now and forever I, I’ll be there for you
I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You’re my wife, and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah
Finally now I’ve found my self, I feel so strong
Yes everything was changed when you came along, oh
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life, I’ll be with you
I’ll stay by your side, honest and true
Till the end of my time, I’ll be loving you, loving you
For the rest of my life, through days and nights
I’ll thank Allah for opening my eyes
Now and forever I, I’ll be there for you
I know it deep in my heart
And now that you’re here, in front of me
I strongly feel love
And I have no doubt, and I’ll sing it loud
And that I will love you eternally

For the rest of my life, I’ll be with you
I’ll stay by your side, honest and true
Till the end of my time, I’ll be loving you, loving you
For the rest of my life, through days and nights
I’ll thank Allah for opening my eyes
Now and forever I, I’ll be there for you
I know it deep in my heart

Favorite song...
do not know  it is not love....

Okey lah sampai sini dulu k.insyaallah ada umur ade lagi next entry peace :')
Salam ukhuwah...:)

Saturday, December 21, 2013

Fire Squad... FireDrill



Assalamualaikum w.b.t

 Hai reader... tengak tajuk cam Good2 jew kn..memang good pown,x pernah pown teringin nak join.kursus latihan kebakaran bersama Pasukan Bomba & Penyelamat Seri manjung.
 4 hari ngan diorg hahahaha....sejujurnya memang rasa x larat TAPI series best!
Kadang2 kita rasa benda2 cm nih x penting pown tapi bila dah blajar amik tawu ckit baru nak paham...
 Penting sebenarnya asas latihan kebakaran nie..memang la orang kata kalau dah takdir tapi kita boleh elak takdir tu dan jadikan dah takdir itu jadi baik kn..mne tawu..:)

Hari pertama just dalam class jew belajar asas2 ...
Then hari kedua latihan kat balai bomba.wah2 series sakit jiwa.penat seyh! 
Hari ketiga latihan kat aeon blik.untuk hari keempat real punya situasi latihan kebakaran..

jom nak share gambar2 tapi x byak sangat lar..

Wanda, Siti, Ruby
Medic team,FireFighter team,Search & Rescue team


Fire Squad

Still Smile kata mereka cam promoter baju mentang2 la kje aeon kn..:)


Search & Rescue Team
Fida,Alib,Hasen,Adam,Ruby,Tuah



Before real Firedrill

Our Penolong Ketua Kumpulan

Muka teruja naik lori bomba...haha best kowt.:)

Tuan Amin with Pkk k.fida



All team ERT with Bomba team n Our Store Manager

P/s:setiap sesuatu yg terjadi pasti ada hikmahnya.. ALLAHU RABBI WA RABBUK
Okey sampai sini dulu,Jadikan hari esok lebih baik dari hari ini...salam jumaat n nite uollS...

Wsalam....:)








Sunday, November 24, 2013

Terkubur Dalam Remuk Jiwaku...



 Assalammualaikum w.b.t

Hai,semua sihat? entry kali nie sad story la...Erm. Kali nie penutup 2013 ruby hilang lagi  insan yang pernah hadir dalam hidup ruby,sememangnya cerita nie adalah cerita biasa2 jew.tp bagi hati kecil yang tidaklah segagah mulut yang berbisa bisa berkata-kata yang pedih ianya sangatlah memukul perasaan.

Sememangnya khamis 2hb mei 2013 jam 8.30pagi ruby kena redho perginya datuk ruby yang pergi dalam keadaanya tidaklah sakit menderita cuma jatuh jew.tp orang kata dah sampai ajalnya.tetap juga akan pergi. Rabu 20 Nov 2013 jam 4.35 ptg,ruby terpaksa dalam redho terima hilangnya sahabat sepermainan ruby.Ruby langsung tak tahu dya sakit...cuma mak ruby ad bgtahu yg dya msuk hospital demam. Ruby rasa ruby manusia yang paling tak pernah rasa untuk menghargai peluang yang ada!! sempat jugaklah kami ber whatsapp walau x byk mana pun,ruby mmpu taip x mmpu copy mesej tuh sbb ruby x sanggup tgk msj tuh lg.:'(
'november 11,2013'
ruby=Zira?? ;)

'november 12,2013'
ye,nape?=zira
ruby=dengar cte masuk hospital??

'november 18 2013'
aah..=zira
ak sakit..=zira 
tu yg masuk tu shu bdn trun naik.. =zira
ruby=so skrg de kat ner?.da kua blum?
de kat umah..=zira
ruby=da kuar ar..ko okey tak nih?
......................
pertanyaanku terakhir pada 18november2013 isnin 5:54pm terjawab pada 20 nov 2013 4:35pm dengan jawapan yg sangat pedih dan perit untuk dtelan!...

Ruby rasa saat tu ruby adalah manusia yg paling bodoh! yg x pernah nak port benda dsekeliling ruby.padahal dya dah bg tw dya sakit,tp ruby x amik ringan.ruby igt hari rabu tu bru nak g jump dya sbb ruby cuti rabu tu..tp mmg la hari rabu tuh jugaklah ruby jump dya dalam keadaan dya kaku dan tak berbalas cakap lagi dengan ruby...

tak sangka ruby akan lihat pengurusan jenazah kawan ruby dalam umur ruby nih.terlalu cepat,tak sempat nak lalu ap yang diangankndulu bersama-sama.Hanya ruby harap dan berdoa dya x nyesal ada kawan yg x guna otak utk berfikir macam ruby nih.



Yallah bukan aku menolak takdirmu tapi aku tak pernah terfikir benda nih akn terjadi dlm hidup aku.
yg ku igtkan hanya drama semata-mata,tapi dya realiti yg sudahpun aku lalui...

P/s:ruby minx maaf klau entry kali nie nmpak kolot poyo,tak pape,cm bodoh,bajet baik,tapi nih lah yg lahir dari hati yg luka.memang ruby menyesal sgt.... kalau ada peluang hargainya sebaik mungkin.takut akan rasa menyesal x kesudah..;(

Sampai sini dulu, salam.........






Tuesday, November 5, 2013

Salam Maal Hijrah 1435H



Assalamualaikum w.b.t

 selamat malam...@ selamat pagi,Ruby nak mengucapkan Salam Maal Hijrah 1435H kepada semua umat Islam kat sana tu..:)


Sama2 kita menghayati makna hijrah.hari ini juga hari untuk kita memperingati peristiwa dahulu zaman Nabi kita Nabi Muhammad s.a.w.Peristiwa Rasulullah s.a.w berhijrah dari Mekah ke Madinah yang telah mengubah lanskap dunia..Umat yang dahulu ditindas telah berhijrah kepada umat yang mampu mentadbir dan memiliki kerajaan sendiri..

Bukan mudah untuk berhijrah kepada sesuatu yang baik kerana yang baik itu pahit untuk ditelan,Hijrah itu Pengorbanan,Hijrah itu perjuangan,hijrah itu persaudaraan..

Semoga niat hamba Allah nie,berpanjangan dan terus sampai bila2.amin...:)

Penghijrahan Yang Sebenarnya Bermula Dari Hati Nurani Kerana Nurnya Akan terpancar dari Dalam bukan Sekadar luaran untuk ditonjolkan...

Salam Maal Hijrah buat semua Umat Nabi Muhammad s.a.w.... Perpaduaan mengukuhkan Ummah...

Wsalam...:)

Friday, November 1, 2013

Maaf Jika Aku Tak Sempurna



Assalamualaikum W.b.t

 Hey reader,how life? hopefully all be fine.:)
Malam nie ruby nak tulis pasal novel la...ruby nie dah separuh angau dah ngan jalan cerita sebuah novel lama yang baru jew ruby baca.novel nie kawan ruby yg pinjam kn,terima kasih sangat-sangat kat kwan ruby tue, tak sangka sungguh yang Allah indahnya penulisan yang buat hati ruby berdebar-debar bila masuk part yang tanda tanya tu....

 Cuma masih tertanya-tanya dan menjadi persoalan dihati adakah masih lagi ada "insan" yang sanggup terima seseorang yang jauh tersimpang dengan seikhlas hati untuk bawak balik ke pangkal jalan..ha indahnya jika ade orang yang sanggup terima kita seadanyakan? nobody ferfect in the world.. so sweet... 

Almaklumlah orang baru nak berjinak-jinah dengan dunia penulisan,baru nak belajar menghargai kreativiti dan kelebihan insan yang bergelar penulis...

Novel "Maaf Jika Aku Tak Sempurna,Acik Lana"M/S sebanyak 947,menambat hatiku sekali lagi untuk kali kedua.selepas Adam Dan Hawa beberapa tahun dulu..


"Biar cinta diantara kita tidak hadir sekelip mata,
tidak juga bermula dengan seikhlas jiwa,
namun kini kupasti ia kan kekal ke penghujung nyawa....."


Di saat itu..

Luqman:"Tolong sikit eh, kalu tak kena paksa saya takkan kawin dengan awak.Perempuan macam ni nak buat bini? Memang tak la..."

Melina:"Sedarlah kau tu bekas pekebun sayur merangkap driver aku.Layak ke kau menginginkan aku?Takde cermin kat rumah? pergi balik cermin muka kau sikit!"

Dua dunia bagaikan langit dan bumi ditemukan dalam satu ikatan yang tidak pernah terduga.Melina yang liar dan bebas digandingkan dengan Luqman yang matang dan penuh tertib atas dasar wasiat yang tidak boleh ditolak.Rasa benci dari dua hati itu menggambarkan ikatan yang tersimpul longgar itu akan terurai dan meranapkan tiang istana mereka yang dibena tanpa rela.Kehadiran Sara yang berbelas tahun memendam perasaan kepada Luqman dan kemunculan Hariz yang menagih cinta Melina mewujudkan pelbagai perasaan yang tidak pernah terfikir akan lahir dari hati yang penuh rasa benci.Benarkah perasaan yang terlalu benci boleh mewujudkan rasa cinta yang terlalu mendalam? Dan mampukan perkahwinan tanpa rela bertukar menjadi satu ikatan yang bisa membuka jalan ke pintu syurga?

Di saat ini..

Luqman:"Kalau abang tak cinta,takkan abang rasa rindu setengah mati macam ni."

Melina:"Mel tak boleh fikir apa bila tak nampak abang depan mata."

Novel,yang berlatartempatkan Cameron Highland & Lagu, ungu Percaya Padaku, membuatkan hati aku berbunga-bunga mengenangkan memory yang pernah tercipta disitu.

For god sake,i'm salute with writer Acik Lana,she is very open minded and full of love.Hope l'll find guy like the character or someone not much difference,Insyaallah.

K.la sampai sini dulu k.t kita continue with cerita baru k...
Wsalam...full with love.;)







Sunday, October 13, 2013

Kampung Girl

Assalamualaikum w.b.t


 Hai u all.... let's talk about "Kampung Girl" okey mgkin dah terlmbt tp nk share utk last2 time nih kn..hihi jumaat nih last episod.okey la mula2 x minat sgt cite nih sbb mse diadaptasi kepada drama ruby just tgk cm "cakcilot atat" jew.mksudnya kadang tgk kadang x..huhu rupanya best kata kau bile dah bce novel dya.yaallah sumpah sweet jugak... betul la,ada hadis mengatakan.."barangkali sesuatu yang kita suka itu mungkin tidak baik,dan barangkali jugak sesuatu yg kita x suka adalah perkara yang baik untuk kita..:)


sinopsis~



PERKAHWINAN diaturkan oleh keluarga? Ashraf langsung tidak menyangka! Lebih memeningkan kepala, apabila dia mengetahui nama calon yang disebutkan oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu?! Tidak mungkin.
“Orang tak nak kahwin dengan budak kampung tu… mummy jangan paksa Ash!” - Ashraf Khairi.
“Ain akan kahwin dengan abang Ash!” - Ainnur.
Dan jawapan itu cukup untuk membuatkan Ashraf kehilangan kata.
Bergaduh mulut? Itu merupakan perkara biasa bagi Ashraf jika Ainnur ada di depan mata. Pasti ada sahaja perkara yang hendak diperbalahkan.
“Dekat kampung kau tu dah pupus populasi lelaki ke sampai kau kena ke bandar nak cari calon suami?” -Ashraf Khairi.
Dan nada yang sinis itu cukup untuk membuatkan Ainnur naik darah.
Benarlah kata orang, kerana pulut santan binasa… kerana mulut? Jerat terkena diri pemangsa. Rancangan untuk menolak diri Ainnur merupakan titik tolak yang ‘menjahanamkan’ diri Ashraf.
“Ash nak ajak dia beli cincin tunang.” - Ashraf Khairi.
Lain yang dirancang, lain pula jadinya. Pertunangan yang diaturkan merupakan titik yang mengikat diri Ashraf dan Ainnur. Tapi siapa sangka, tarikh pernikahan yang semakin hampir mencemaskan Ainnur dek kerana ada ‘rahsia’ yang disimpan kemas daripada pengetahuan Ashraf. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Itulah keadaan Ainnur di saat terpaksa menghadapi kemarahan Ashraf yang sememangnya sentiasa suka memarahi dirinya.
And what have you been thinking, doing such thing to me? Nak bagi aku nampak macam orang bodoh…” - Ashraf Khairi.
Kelu lidah Ainnur tidak mampu hendak menjawab. Terkantoi Ainnur dengan helahnya. Kesudahannya… Adakah Ashraf makin membenci? Adakah Ainnur menjauhkan diri? Tidak akan bertemukah dua hati ini? Akan wujudkah satu saat itu, di mana lelaki bandar ini jatuh hati dengan kampung girl yang dibenci?
"forget the past..Ashraf let's talk about the present, wht am i to you in your life,who am in this marriage,just your slave? marriage to you is worst thing happen my life  balas ain"..
jangan lupa temujanji kita jumaat nie...:)
ha itu dya....punya ringkasan..tp sume dah tau dah ap yg nak jdikn.:)
Jum kita bersama barisan pelakon utama...,

Nad Zainal sebagai Ainnur Azmi



Akim Ahmad sebagai Ashraf Khairi

Emma Maembong sebagai annisa

Shah Jazsle sebagai Faisal

Syafiq Kyle sebagai wan




Congratulation to all..:)
Okey, all t kita share lagi untuk next post. luv u all...nite wasalam...








Thursday, September 26, 2013

love you MR.ARROGANT



Assalamualaikum w.b.t

  Hai kali nie ruby nak tulis pasal satu cerita novel yg diadaptasi lagi..:) tadi petang baru jew ruby pegi "popular"jalan2 cuci mata tengok2 buku..ade lah terbaca satu tajuk novel nie "LOVE YOU MR.ARROGANT" sbb x penah baca pown..actually nk cari novel "Selamat Malam Kekasih"...td tgk kt tonton  cam best pulak cerita Mr.Arrogant nie....so jom share cikit..;) Chan Rak Ter Mr.Arrogant"



Zaara Amirah punya impian yang sama seperti impian tipikal gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham memaksa Zaara Amirah menjadi isterinya dengan menjadikan sebuah janji sebagai modal.
"Itu harga yang kau perlu bayar sebab tak kotakan janji. Sekarang jangan banyak cakap, kahwin dengan aku. Titik." – Zafriel Irham
Demi sebuah janji, Zaara Amirah reda menerima kehendak Ilahi. Biarpun tiada cinta, Zaara Amirah rela demi menjaga maruah diri dan keluarganya dari dipijak-pijak jejaka bongkak itu sewenang-wenangnya.  Namun Zaara Amirah tidak menyangka, keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau melayan karenah Zafriel Irham yang berhati kering dan tinggi egonya. 
"Apa? Atas lantai ni?"
"Kat mana-mana saja yang kau suka. Tapi bukan atas katil mahal aku ni. Buat kotor saja."
"Kotor? Awak yang nak kahwin dengan saya kan, lepas tu awak cakap saya kotor pulak? Kalau awak tahu saya kotor, buat apa awak kahwin dengan saya? Awak fikir tak perasaan saya bila awak paksa saya kahwin dengan awak dulu? Awak fikir pasal diri awak saja, kan? Pasal saya ni awak tak fikir langsung. Awak ni memang tak guna!"
Berhadapan pula dengan Puan Sri Maryam, ibu mertuanya dan Sherry yang membenci dirinya, hidup Zaara Amirah tidak lagi aman. Kehadiran Hadry Hakimi, sepupu Zafriel Irham yang cuba merapatinya, mengeruhkan lagi keadaan.
Keadaan bertambah parah apabila tanpa sedar, dia telah jatuh hati pada suaminya biarpun dia tidak dilayan seperti seorang wanita yang bergelar isteri.
"Aduhh! Kenapa dengan aku ni? Kenapa aku rasa rindu sangat ni? Macam orang gila bayang saja lagaknya ni. Padahal baru beberapa jam dia pergi. Takkanlah aku dah jatuh hati dengan mamat berlagak tu? Aduhh… tapi..." – Zaara Amirah
Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti...
BERSAMA BARISAN PEMAIN WATAK>>>>

Azlee Khairi sebagai  Zafriel Irham

Zara Zya sebagai Zaara Amirah

Hanez Suraya sebagai Sherry

Keith Foo sebagai Hadry Hakimi

Norish Karman sebagai Puan Sri Mariam

Mustapha Kamal sebagai Tan Sri Zahir

Anzalna Nasir sebagai Fariza

okey x...tgk episod awal nie anzalna jd baik bestnya...suka tgk klo dya bwk watak baik..asyik watak antagonis jew..;)

Gud Luck for this drama


Agal2 ade x adaptasi cerita "cinta bersaiz xxl..sbb tgk watak dlm novel tu baiknya laki tu sape lah yg blh pgang watak tu.;) 


k.la next time kte blogging lg.. daa 
wasalam....






Friday, September 20, 2013

Menguit Kenangan Lama



 Assalamualaikum w.b.t

  hai readers...sory la lama dah ruby x update blog nie...dekat 2 bulan jgk la..bkn ruby x ada cerita yang nak dikongsikan tapi kebelakangan nie ruby byk hal jgk...blog pown lgsung x menjenguk..
Rindu kt ala2 diari hati ruby nie..."menguit kengan lama" aww cam sweet jew...this is true mereka2 yang bergelar sahabat itu sememangnya sgt sweet..walaupun merekalah kawan mereka lah lawan...tapi kau sentiasa dihati...:)

 Seriously nk bezakan sahabat dari bangku sekolah dengan orang yang kita kenal bukan dri awal x sama...tp x bermakna mereka yang baru kita kenal tu x baik tidak cuma mereka x lah mengenali kita sebagaimana rakan dari bangku sekolah..nak2 yang duk sehari suntuk ngn kita cm zaman ostel kew..kn...:)

 Bagi ruby bila ruby rasa x best! ruby mesti tengak gambar2 lama masa dengan kwn2...tu mesti buat ruby happy walaupun sekejap? yes itu pasti...


my iza kau selalu akan ade dbelakang kwn2 kau bila dya susah ke senang bila dya mmg ade dihati kau as a friend.walau kdg2 org x paham cm ne prangai kau sebenarnya,she's is good lisen.biar kau x pasti bnde tu kau pasti jwb jgk utk sedapkan hati org tu.. 
kaksue dya sgt cool tapi dia nakal dlm diam.rahsia bagi dya hanya kau dn aku jew..;) 
aten kecik jew orangnya,manje tapi jiwa besar cekal n sgt kuat n mmpu senyum bila ade masalah skalipun...
kakmut rupanya ayu sopan tp bila ngn kwn2 dya penghibur gila2 tp dya genius.:)


my Zue plak dya nie pendiam ckit,ckit la tp dya suka fashion dya la pengkritik yg x bertauliah...become a police girls tw.walaupun dya pandai bergaya tp dya x kesah dgn kawan2 dya yg x uptodate nie...boleh kongsi rahsia yg cam bodo2 ckit.wekz!:P 
myAien dya kawan pling lama ruby tw dya sekolah rendah kmi bersama.dari perangai tah pape bodo2 ayam dulu sampai la sekarang dya paling hapening.ada msalah cm ne pown dya leh smpan sampai kita x prasan..tp kami ada cara tersndiri untuk hilangkan rasa sedeh.itu rahsia..;)


Cuna..dya nie kuat taching la jgn suare cm katun kuat gelak.ahaha suka ngusik org.x senang duk kalau marah baru la x usik org..:)

*tak tawu la sampai bila kita akn sentiase jadi kawan...hopefully until the end of life :,)




*ostel girls,walaupun kita pling tua masa tu tp kita perangai paling budak2 sekali.x malu langsung ngn junior.perangai langsung x blh blah tp kita satu.walaupun agak selekeh time tu janji kita enjoy.mne ade budak f6 join perbarisan rumah sukan? owh tidak.tp jnji rock! cg sgt marah ngn kita sbb x m.a.t.a.n.g! tp kita cool walaupun org marah sbb kita akan sentiasa loyer buruk;)

*ida dya nie mulut laser tp  kuat hati dya tetap gugrl.dya nie penyanyang sbb tu dya kawin dlu..kau mmg best.bila gelak x igt punya.cara kau maki org aku x kn lupa.
My ag,kau istimewa.kenal kau mmg lain dari yg lain.thanks for everything.hope kita blh cm dlu lg.
Mycik cibaq,dya nie chantik.dya jgk seorg prmpuan yg kuat utk hadapi kehidupan.kegilaan kita still in my memories,never end.
Mynana,haha lucu la ngn dya.dya nie jugk sntiasa cool bila ada masalah xkn ade org yg taw tp yg perasan taw la.sabar cerita hidupnya sangat lucu tp itu rahsia.dya jugapengkongsi rahsia yg hebat.:)
Myika n kila korang sengal sgt! ika bila ckp ngn kau ak akn sakit ati sampai mati.itu pasti.tp kau blh buat aku hilang stress.kila my penyu kau punya character aku pown xpasti tp kau still matang dalan x matang.hha

emy plak dya nie giler2 tapi dya steady n dya pandai...syok kalau lepak sama kau gelak x igt dunia punya.
*atip dya nie baik.dya nie ala2 ustazah la sbb hati dia x cm yg lain..kau sweet.:)



My tirah,yes dya jgk slah sorang kwn lama jgk kmi kenal mse form2..dya nie baik,tapi mcm yg lain dya jugak gile2 ubi..suka buat org ceria.yg penting kau bile glk muka x merah x sah..

Myra  azua jodoh kita mmg panjang..myra dya nie nakal,suka mengusik org..mmperjodohkn org no.1.tu la aktiviti sampingan dya..sampai sekrg.tp aku pling selutt kau.org yg cekap specilly meneka bnda yg selalu org sorok..cepat sgt hidu...bahaya ckit nie.semua bnda dya tawu.bnda pling best mase kita sekolah from form2 until form5.mcm2 kengan yg kita ada mcm2 bnda kita buat.lantak la org nk cakap ape pown jnji kita satu geng.teruk2 org bahan kita tp ustazah umie syg kita.kita perempuan bkn hipokrik.plinh pntg prmpuan gedik.future police girls.yeyew saya ade kawan polis..;)
Azua dya kaki berfesyen.dya best tp dapat bahan org blh smpai menangis la.x igt dibuatnya.bila bahan org rasa mrh boleh hilang la..kau sangat gile!


nie lah mereka yang pernah buat hidup ruby ceria....mereka akan sentiasa ada dihati ruby insyaallah...
korang hope kita leh wat reunion satu hari nanti.mase tu kalau kenang cerita lama zaman balajr mesti pecah perut...zaman kesengalan..
insyaallah until end of this life.
terima kasih sbb sudi bersahabat dgnku..

okey lah sampai sini dulu cerita ruby...ruby tulis nie sbb ruby rindukan kwn2 ruby..ye la masing2 da ade comitment masing2..k.la nnti ade cerita ruby tulis lg..
Wasalam...
^_^