Monday, December 31, 2012

Esok owh2 Esok


Assalamualaikum w.b.t

 Hai sume....sempat g berbloger nk pg kje da nie sbenar nya.hahahaa 
Ruby nk buat blog terakhir utk tahun 2012!!!! tahun nie x banyak sgt kengan yg best2..tapi ade jugak lakn.pape pown setiap tahun ade kengan tersendiri pahit manisnya kn.so ready utk next year plk..x lama g pown bpe jam jew lagi 2013!!! coming!!

 Yang sebenarnya ruby x caya umur ruby nak masok 21!!!!! arrghhh...rasa cm 18 jew lg....x rasa yg dah matang pown...rasa cm masih pemikiran budak2 skl lg....dah naik satu angka...owh tidak!!!
Yang penting selamat meningkat umur utk kawan2 yg ruby syg sgt2....Asmain,suhaili,izatul,zulaikha,myra,jannah,sue,azua,nana,nasibah,aziah,aten,tirah,awatip,emy,fana,ramai lagi la yg x tersebut sume2 la yg ruby syg yg kenal ruby....:)

Pape pown setiap org ade azam yg tersendirikan?? samaada berjaya mahupun tidakkn?? sbb ruby pown cm tu...azam tahun baru nak kumpul diut sebnyak yg boleh.sbb da byk sngat buat pembaziran...nk guna duit sebaik mungkin.itulah azam ku tahun nie..:) smile...

My wish H@ppy New Ye@r to all....i love muahhxxx ;) 
  Sel@m@t Tingg@l T@hun 2012......
                                                   
                                              Sel@m@t D@t@ng T@hun 2013....hope segala yg indah bakal muncul..^_-

Thursday, December 13, 2012

x taw nk letak entry apew~ ^_-


Assalamualaikum w.b.t

 hai sume rasa bosan plk pg nie...x leh tdo plk...sok nk kje nie..sib baik kje petang...hihi t jd kelawar plak ruby nie kn.hihi

 Ruby nk share something yg agak mencuit hati ruby tentang masa silam...point is" tanpa masa silam siapa la kita sekarangkn?? x paham la bila ada org ckp2 (cth la) "dlu dya tu  bla~ bla~ bla~" mesti ke ada benda2 cm nie..ruby pown penah buat bnde nie..tp bila dpikirkn blik x patut pown..

 Terima lah seorang tu dgn ikhlas....bkn apa mungkin satu hari nanti kita plak kn..kita tak tahu...:)
~take by mr google~



kadang-kadang kita manusia nie slalu tak perasan dengan tindakan kita...termasuk la ruby.hihi
bkn apa manusia tu perlukan peruhan ...perubahan yg positif tentu2 drpd kurang baik menjadi lebih baik..so tolong paham

p/s:kepada sesiapa yang rasa baru melakukan perubahan tolang la jgn mengecilkn hati sesiapa jew la yg msih blum buat pghijrahan tu..."blum tentu yg kita pandang jahat tu dya tentu salah..."(ayt cgku yg tak pernah ruby lupa" :)

k.jumpa next entry......

Monday, December 10, 2012

come again make me laugh..;)

Assalamualaikum w.b.t

hai sume...masuk hari nie dah masuk sebulan 10 hari ruby kje disyarikat Aeon co.bhd...now i love my work.
kwn2 pown oke n 1stly coz la environment dya...something i love.shopping2.haha

Ruby ada tulis dlm entry yg lepas nie..tentg berita yg ruby bru dpt dr kawan ruby.something yg buat ruby tertnya2..tp sekarang cete lain pulak yg dtg.haha

I found someone,yg  mencuit hati ruby utk igt pd en.dot.dot.dot.haha muka sama kata kau.adoii bila tgk budak tu 
buat ruby igt blik cte lama..but ok la.walaupun cte lama tp x salah kowt..kata kwn ruby plk "inspirasi  bila dtg kerja" ktanya nya.hahaha 



nie la kwn2 ruby yg ruby sayang mmbuat kegilaan bersama dn berkongsi masalah bersama time kerja...

.nie la uniform i.x tw la kje sini bpa lama plk tahan.klo xde aral insyaallah lama..pasni klo ok plk mungkin smbung blajar company tanggung...rezeki namanya tu....:)

k.la sampai sini dulu..ruby pown dah ngntuk nie sok nk kje.....da utk semua..t kte borak2 lg...:) 
p/s; bersabarlah dlm menenpuh kehidupan yg semakin dewasa..nite to all...:)

Thursday, November 15, 2012

Maaf Dari Hati


Assalamualaikum w.b.t

 hai sume lama jgk ruby x jenguk blog ruby nie.nk bersawang dah.biase la ruby kje x tentu masa.blik dah penat.hihi
 Minggu nie mood pown cm x brape nk okey ckit so ble dah ok bru update blogkn..t blog x ceria plk.hihi
kita nk mnjiwang plak kali nie...sbb ruby bru dapat berita gembira tu x la sgt tp boleh la.utk kepuasan hati yg tertanya-tanya selama nie.:)



Puisi kasih yang kita ukir
Untukmu dan juga untukku
Masih tertulis tetap dihatiku
Walaupun sudah lama berlalu

Cinta kita masih segar dalam ingatan
Aku terlena dikala aku merinduimu
Memori cinta kita takkan ku lupakan
Terasa sentiasa bersamamu

Maafkan aku kerna tak telus
menduakan cinta hati sucimu
andainya aku bisa kembali
kan ku setia untuk selamanya

Usah kau risau setia cintaku
Kerna ku tahu kamu yang terbaik
Takkan bisaku bezakan dirimu
Kerna dirimu hanya untukku



Pasal berita yg ruby dapat tuh maaf la x dapat untuk dikongsikan sbb terlalu peribadi.hihi
 apa yg boleh ruby cakap biarlah org nak buat kita cmne pown klo kita yakin kita kt pihat yg betul n kita rasa selesa ap yg kita buat insyaallah segala apa yg menimpa kita akn rasa tenang n cool jew.bla semua dah terbukti kita akn rasa biasa2 jew.n x kn rasa bongkak or sombong diri.sile untuk hidup. ^_^


p/s:buat apa yg korang rasa korang akan happy n jgn kacau hidup org lain k.;) jumpa next blog.

Thursday, November 1, 2012

Pemberian x disengajakan..

Assalamualaikum w.b.t

 Hai sume..ptg2 nie bosan jgkkn.klo x kje.kje oke gak..hihi rini cuti so duk umh jew.
tp sok kje blik..dri tghari td xde wat apa.nk tgk tv bosan plk.yela x tgk cte tu dri awal..:)
Time kje oke la sbb cuci mata.ada jgk bnda nk wat.t klo duk umah tido kne marah ngn mak.aduh..

 Tadi bru jew gaduh ngn adik.sbb latop jew pown.tu pown nk gadohkn.tapi x leh tahan la.kje nk angin 
jew.cm nie la hidup2.ruby saja2 nk kongsi ngn sume td masa ayah blik td ayh bawak satu beg.tp x tw beg ap.skali ayah bwk kuar satu kotak warna purple.tgk2 jam..wah da lme ruby idamkn.ruby nie mmg peminat setia jam n kasut..mmg byk.:)
 
 Ruby akhirnya dpt juga jam "ice watch"nie..walaupun x mahal tp beharga.sbb pemberian org tersayang..:)

 Sebenarnya warna purple tp jd biru plkkn.hihi thanks my dad..:)
 tapi kalo dpt warna putih ngn pink kew smart jgk.hihi tgk la t ruby bli sendiri..:)

Ehsan Mr.Google..:)




ehsan Mr.Google..:))

k.la sampai sini jew k..bye sume..nk solat maghrib dlu.:))

Sunday, October 28, 2012

A walk to Remember



Assalamualaikum w.b.t

 Hai semua.cm ne raya okeyy? ruby enjoy ngn eid adha ruby..sbb ruby dpt jumpa 4org buah ati ruby tu..adk sedara la..
 Okey la ruby nk cakap tentang sejarah dlu yg membuat sayu setiap kali mendengar cerita zaman nabi2 kita dlu.serikandi...:) ~Siti Khadijah ~




Siti Khadijah srikandi sejati

Kaulah lambang cinta sejati 
Srikandi pertama tika islam bermula 
Hatimu menyalakan keyakinan 
Hartamu membuktikan pengorbanan 

Rasul keseorangan engkaulah teman 
Dia tersisih engkau memilihnya 
Dia terbuang engkau menyayanginya 
Kerana iman kau sanggup berjuang 

Siti Khadijah namamu indah 
Qudwah hasanah tauladan ummah
Jikalau rasul terpinggir 
Engkaulah insan terhampir 

Siti Khadijah mujahidah solehah 
Agung jasamu dipersada sejarah 
Pemergianmu ditangisi nabi 
Hingga kini tiada pengganti 

Sunyi jalan menuju Allah 
Menggamit hati mencari teman 
Indah jalan menuju allah 
Jika teman seperti Khadijah 
Masih ada lagi...

Take it at mr.Google

Dia adalah Khadijah r.a, seorang wanita janda, bangsawan, hartawan, cantik dan budiman. Ia disegani oleh masyarakat Quraisy khususnya, dan bangsa Arab pada umumnya. Sebagai seorang pengusaha, ia banyak memberikan bantuan dan modal kepada pedagang-pedagang atau melantik orang-orang untuk mewakili urusan-urusan perniagaannya ke luar negeri.

Peristiwa pernikahan Muhammad SAW dengan Khadijah r.a berlangsung pada hari Jum’at, dua bulan sesudah kembali dari perjalanan niaga ke negeri Syam. Bertindak sebagai wali Khadijah r.a ialah pamannya bernama ‘Amir bin Asad.

Khadijah r.a mendampingi Muhammad SAW. selama dua puluh enam tahun, yakni enam belas tahun sebelum dilantik menjadi Nabi, dan sepuluh tahun sesudah masa kenabian. Ia isteri tunggal, tak ada duanya, bercerai karena kematian. Tahun wafatnya disebut “Tahun Kesedihan” (‘Aamul Huzni).

Wanita Terbaik

Sanjungan lain yang banyak kali diucapkan Rasulullah SAW. terhadap peribadi Khadijah r.a ialah: “Dia adalah seorang wanita yang terbaik, karena dia telah percaya dan beriman kepadaku di saat orang lain masih dalam kebimbanga, dia telah membenarkan aku di saat orang lain mendustakanku; dia telah mengorbankan semua harta bendanya ketika orang lain mencegah kemurahannya terhadapku; dan dia telah melahirkan bagiku beberapa putera-puteri yang tidak ku dapatkan dari isteri-isteri yang lain”.

Putera-puteri Rasulullah SAW. dari Khadijah r.a sebanyak tujuh orang: tiga lelaki (kesemuanya meninggal di waktu kecil) dan empat wanita. Salah satu dari puterinya bernama Fatimah, dinikahkan dengan Ali bin Abu Thalib, sama-sama sesuku Bani Hasyim. Keturunan dari kedua pasangan inilah yang dianggap sebagai keturunan langsung dari Rasulullah SAW.

Diriwayatkan dalam hadits shahih, dari Abu Hurairah r.a., dia berkata :”Jibril datang kepada Nabi SAW, lalu berkata :”Wahai, Rasulullah, ini Khadijah telah datang membawa sebuah wadah berisi kuah, makanan atau minuman. Apabila dia datang kepadamu, sampaikan kepadanya salam dari Tuhan-nya dan beritahukan kepadanya tentang sebuah rumah di syurga, (terbuat) dari mutiara yang tiada suara ribut di dalamnya dan tiada kepayahan.” [Shahih Bukhari, Bab Perkawinan Nabi SAW dengan Khadijah dan Keutamaannya, 1/539]

Siti Khadijah..Serikandi pertama...banyak bekorban bersabar dengan apa yang ditakdir...
jasanya dipersada sejarah dan pemergiannya ditangisi nabi.Dia juga lambang
cinta sejati.kerna iman dia sanggup berjuang...subahanaallah...




Wednesday, October 24, 2012

Assalamualaikum w.b.t

 Hai korang semua.:) hari nie ruby nk share stu artikal nie..agk menyentuh hati kecil ini ble ruby bce artikal tu.
kadang2 kita x perasan sesuatu yg nmpk ringan tp dia penting untuk kita terutamanya kaum wanita lah.
Apa yang ruby nk cakap nie sesuatu perkara sesetengah wanita or perempuan x perasan...

 Berkaitan hati seorang wanita yang bergelar ibu...kadang2 kita terlalu pentingkan diri dalam membuat keputusan.tu lah punca suatu masalah yg tak patut hadir..okeyy la ruby x nk berceloteh panjang ruby nk tungjuk kt korang...bace taw u all..:))



           -Naluri Seorang Ibu-

:::.. Teruntuk Menantuku ..:::

*ada yg blm pernah baca note ini.?

Bismillahirrahmaanirrahiim

Hari ini ku coba untuk menempatkan diriku sebagai ibu mertua..
Menyelami rasa yang dimiliki seorang ibu dari putra yang sangat dicintainya..
Karena terkadang ibu mertua menjadi saingan bagi istri putranya..
Yuk...kita menyimak hatinya..
= = = = = * * * * * = = = = =

Duhai gadis yang baru ku kenal..
Tahukah kau, dia putraku..
Lahir dari dalam rahim suciku..
Ku pertaruhkan hidupku untuk memilikinya..
Anak kesayanganku yang sepanjang hidupnya ku besarkan dengan segenap rasa cintaku..

Tangan renta ini yang mengangkat tubuh mungilnya, menyuapinya, menyeka air matyanya dan memeluknya dalam dekapanku..

Duhai gadis..
Tahukah kau betapa besar rasa cintaku padanya?
Bahkan aku tak mampu membayangkan bila ada yang merebutnya dari dekapku..

Tahukah kau gadis?
Betapa bangga ku rasakan ketika dia mulai beranjak dewasa?
Menatap tumbuh menjadi lelaki tegap dan tampan..
Seulas senyumnya mengingatkanku pada senyuman ayahnya yang sangat ku cinta..

Betapa hati ini terus diliputi rasa bangga dan buncahan cinta padanya..
Kebanggaanku.. Putraku..

Berbagai prestasi dia ukir dan memahatnya..
Bangga tak terperi dalam lubang rasaku..
Dan ku selalu merasa puas menyebutnya putraku..

Tak sedikitpun dia pernah mengecewakanku..
Tak pernah..

Gadis, tahukah kau..
Betapa haru hatiku, ketika ku melihat perubahannya..
Mencoba mengenal Diennya lebih dalam dari yang kami ajarkan padanya..

Dia menjadi laki-laki sejati..
Lelaki yang dirindukan JANNAH..
Aku semakin sayang padanya..

Putraku kini yang malah mengajarkanku banyak hal..
Mendekatkanku pada-Nya..
Pada Rabb ku yang selama ini ku kenal dengan sederhana karena kebodohanku..

Tapi aku tak malu..namun sebaliknya..
Aku semakin bangga padanya..
Putraku.. Cahayaku..

Namun..
Rasa itu berubah menjadu takut, cemas dan khawatir..
Ketika dia menyampaikan padaku keinginannya..
Dia ingin menyempurnakan agamanya..

Yah.. Dia ingin membangun rumah tangganya sendiri..
Dan, dia telah memilih....., kaulah gadis beruntung itu..

Gadis, tahukah kau?
Betapa cemburuku padamu?
Yah, aku sangat takut kehilangan putra kesayanganku..

Takut kau merebut semua perhatiannya dariku..
Takut keberadaanmu, memalingkannya dariku..
Kau akan merebutnya dan aku cemburu..

Namun, kembali kusadari..
Putraku tak akan memilih wanita sembarang..
Ku yakin kau punya kelebihan yang membuatnya memilihmu..
Dan ku mulai menata hatiku..

Duhai gadis pilihan putraku..
Ku harap kau memiliki tangan yang lebih lembut dariku..
Karena ku tak mau kau melukai putraku..

Ku harap kau mempunyai senyum yang lebih sejuk dariku..
Karena kelak, dia akan datang padamu dalam tiap galaunya untuk mencari ketenangan..

Ku harap kau memiliki pelukan yang lebih hangat dariku..
Karena ku ingin hatinya selalu damai dalam dekapanmu..

Ku harap kau mempunyai tutur kata yang seindah embun..
Karena ku tak ingin dia mendengar kata-kata kasar dalam hidupnya..

Duhai gadis pilihan putraku..
Jadilah anakku..
Agar tak pernah ku merasa kehilangan putraku karena kehadiranmu...

Jadilah sahabatku..
Agar kau dapat mencurahkan rasamu padaku kelak..

Jadilah rekanku..
Agar bersama-sama kita mencintai lelaki yang sama-sama kita cintai..

Untukmu gadis pilihan putraku..
Selamat datang di istana kami..
Penuhilah dengan cinta dan kasih..
Semoga kau bahagia menjadi bagian dari kami..

Padamu gadis pilihan putraku..
Aku pun akan mencintaimu..


 Dah habis baca da? tersentuh x? hihi
x pe yg xtersentuh tuh mungkin mood x brape nk baik kali nie t baca lagi..untuk perempuan2 yg ingin 
berkahwin tuh cari la kunci sebelum melakukan perkara yg seterusnya k.:)

sampai sini saja untuk hari nie k...bye salam nite sume..Selamat Hari Raya Aidiladha..:)




Sunday, October 21, 2012

Sudah bersedia...x salah kalau x jujur

Assalamualaikum w.b.t

 Kita mulakan cerita ruby dgn lafaz 'lafaz bismillah' senyum ckit.:)
hai sume kali nie ruby nak share tentang ha jeng2..tgk tajuk pown da suspend....hihi
nak share ape yg ade dalam hati seorang perempuan...Ruby rasa x salah klo kita berkongsikn...
nie cerita tentang pengalaman yg penah ruby tempuh tapi tentang diri siapa kah itu?? rahsia..

 Ada dua orang sahabat nie diaorg kenal kt satu tempat tu...kenal pown xla singkat sangat 2 or 3 month something la...diaorg niekn kenal mcm2 la share suka duka..apa lg x taw la..mcm2 kowt...dah lama berkenalan dalam setahun lebih la kenal...one days yg si lelaki nie cntct la prmpuan nie dya text cakap yg dia 
dah dapat kerja..sahabat si lelaki nie pown seronok la dpt khabar tu.ade dua motif text tu then yg kedua dya ckp yg dya dah nak bertunang..siperempuan nie pown okeyy boleh lg buat rilex gitu...pastu dya cakap cngrt dkt laki nie..laki tu reply text tu ckp thanks..then boleh plk remove siperempuan nie dri friend ada la satu accnt laman sosial nie..agak terkejut prmpuan nie..tapi dya bersyukur sbb allah tunjukkan pd dya silelaki nie mmg cm x leh pakai la..da kenal then kawan boleh putus kawan sbb someone..

 Apa yang ruby nak sampaikan 'the longer the life more and more exprience we get' ceh! speaking plk.hihi dan ambillah ai untuk djadikan pengajaran..patutlah org tua2 or my mother speacily! "dah banyak makan garam" penah dgr x ayat nie?? sure pernahkan.

 Bersediakah anda untuk menempuh hari2 yang akan datang?? cubalah untuk jujur dengan diri sendiri supaya
anda akan lebih bersedia untuk berhadapan dengan dugaan2 yg telah diciptakan untuk kita...
Kepada sesiapa yg rasa diri dya x selesa dgn pasangan or sahabat kwn teman n whatever....cuba untuk memahami org tu sebelum kita mula rapat dengan dia...
hidup nie sebenarnya indah so jalani hidup ini sebaik mungkin supaya kita x menyesal kemudian hari..klau rasa x serasi dgn rakan anda tinggalkan jew..hihi
Ruby ingat lagi sorang kawan ruby penah ckp* kita boleh sayang orang tapi kita x kan dapat,sayang dari seseorang tu macam mana kita sayang dia* x paham?? hihi cth awk ada seorang sahabat,awk slalu nk tahu tntg keadaan dya tapi dya jarang ingin tahu tntg awk dan bg taw "ak okeyy jew kau??" ha cm tu...or yg sewaktu dgnnya lah..take it dan pegang kata2 ruby td....

p/s:sory kalau entry ruby kali nie merepek2 ckit..sbb ruby x sure dgn penulisan ruby kali tkut ade yg tersinggung..peace! just smile..^_-

jangan lupa baca ape yg anak donarlduck nie cakap.......
Okeyy sampai sini dlu...t ruby cntniew ngn post yg lain plk....:)

Tuesday, October 16, 2012

Couple ke tidok..:)

Assalamualaikum w.b.t

hai.....nak cte td lepas test jpj..opss!! ruby amik lisen td...lulus alhmdullah....pas amik lisen td..ruby kua ngn kawan ruby..name dya ain.sjew2 konon2 da lepas test jpj kua la..:P

Ruby jalan2 kt kedai buku POPULAR tu terbaca stu buku nie..couple tu haram ke tidak...mamang sesetengah org ckp couple tu haram sbb x nk kite terjerumus utk lakukan perkara yg bukan2 bertentangn hukum syarak,.

Tp sebenarnye yg nk ringkas crita couple tu x salah n x haram kalau kita betul2 untuk mengenali..nie x couple dah macam da ada ikatan yg sah.lakukan yg bukan2 x kra dpn org or x...:)
sume org akan couple tapi x la menunjuk sangat dan bukan satu trend....couple untuk mengenali pasangan tu sebelum diijabkabul...:)

couple nie boleh jika kita mencintai Allah subahanawataalla,kekasihnya nabi kita,ibu bapa kita, saudara kita.dan pahatkn mereka dihati.boleh la kita menerima adam kita bertujuan untuk mengenalinya...:))
^_-
Okeyy x?? hihi

Rahsia memiliki wajah yang cantik terpancar dari dalaman..


*menjaga mata ini dari pandangan yg membuat hati menjadi hitam
-maksudnya bila kita pandang org lain hati pasti akan berkata-kata...
 itu yg mnyebbkan hati menjadi hitam...so bila mata kita bersih dr pndangan yg
 menjelikan bebola mata kan menjadi bersih.ckup la utuk kepuasan hati kita,,:)

*menggunakan pemerah pipi
-maksudnya menggunakan pemerah pipi yg natural.merah dipipi akan terbentuk 
akibat drpd rasa malu yg lahir dari hati yg bersih...:))



Semua org menginginkan yang terbaikkan...kita hanya mampu melakukan apa 
yang patut kita lakukan dan cuba untuk berusaha...
yang lain cume berserah pada qadaq dan qadar allah..kerana hanya dia 
perancangan terbaik untuk kita....

P/s :bkn nak jadi ustazah ri nie tapi lahir dari hati kecil yg dicipta ole pencipta terbaik 
kita..ALLAH s.w.t (lps bace buku tu)
^_^










Monday, October 1, 2012

Jom Masak!! ^_^

Asalamualaikum w.b.t

  Hai sume..hari tu ruby share busnes kwn ruby.n skarang busnes kwn ruby tu dah stabil taw..okeyy la dah minat kan...sume akan jadi..sekurang-kurangnya daripada tak buat apa tak mendatangkan faedah lebih baik
cuba sesuatu yang berikan mamfaat pada kita kn...:)

  Okey hari nie ruby nk kongsi ngan korang sume pasal masakan ruby..haha
tadi ruby ikut parents ruby beli barang dapur..jalan punya jalan ternampak la makaroni.ruby nie malas
nak buat kalo bnde tu banyak sangat kazanah nye..hihi

  Kali nie sifu ruby iaitu maksu ruby sendiri bagi resepi masak makaroni yang simple dan sedap..nyum2..;)
Maksu ruby tu memang kaki masak sebab anak2 dya suka mereka makan.hihi
Bahan-bahan dia pun tak banyak...okeyy la ruby nk kongsi cara2 nak masaknya k..

*Bahan-bahan
-makaroni
-origano
-sosej
-sayur campur
-tomao buah
-susu cair
-bahan utk menumis(dikisar)

1st tumis bawang cili yg dikisar td sampai naik minyak,masukkan sosej,tomato yang dipotong,sayur campur,
masukkan makaroni yang sudah direbus,dan letak origano tadi tapi yang serbuk tu lg sedap drpd yang kasar tu.akhir sekali tuang susu cair..

BAHAN-BAHAN



SELEPAS MASUKKAN SOSEJ
SAYUR,DANTOMATO POTONG..
KLO NAK LAGI SEDAP BOLEH LETAK CENDAWAN
BUTANG...IKUT LA NAK BUH APE POWN
JANJI KORANG PUAS ATI NGN MASAKAN KORANG..:))


DAH SIAP....:)
JEMPUT MAKAN...
 Okeyy sume biase la mengisi masa sebelum ruby tdokan..ruby dah terlebih rajin ckit tu yang update blog tu..
Sometime boring jgak asyik berfacebook.bertweeter..bosan...

Lain hari ruby ade kerajinan ruby share lagi k...:))

Tuesday, September 18, 2012

Promosi2!!!

Assalamualaikum w.b.t...

 Hey sume,kali ni aku nk share psal makanan pulok!! lelong2.....hehe x lah ak cuma nk kenal kn sejenis
'apam' yg comel sgt~ cute u ;)

Sebenarnya bukan aku yang buat pown.kawan ak yang buat.biase la tgh2 mengangur nie cari alternatif mengisi masa lapang....Sementara dapat kerja nie better wat smthing yg 'berfaedah'kan..berguna jugak utuk masa hadapan...

Huh cakap org pandai ak pown x de wat pe..maybe akn datang ilham apa yg ak nak wat lepas nie...
nantikannya okey! Maybe ble aku ade karajinan cikit..nk update la..buat tu ade la tapi malas nk update.
cuma kali nie ade kerajinan cos aku tertarik ngn design mmbr aku buat apam sesuai utk 'kanak2' or maybe 'befday party' ke 'hantaran' maybe?? ^_^

okey tunjuk cikit contoh2 design yg ade..tapi boleh mintak design lain..dan boleh buat tempahan klo berminat la~
~NIE POLKA DOT,STRBRY N LADY BRD~


~NIE CORAK LADYBRD~




~TAK TAW LA KNE LADYBRD DYA ADE WARNA HIJAU
MAYBE ALAM FANTASI KOWT~


Okey x?? okey kn comel.....suka tgk colourfull.....:) okey nnty akku share lg k..

Saturday, September 8, 2012

Comelnyew~

Assalamualaikum w.b.t

 hai guy....emmm nk cte sal trend skrg..:)
okey kte rock+muslimah u... klo kte tgk skrg dah jd mcm trend Ggurls nie pkai menutup aurat..
walaupun org duk ktuk2 pkai tudung tp bju trend tu insyaallah stu hari nnty akn berubah la tu..:)

artis skrg pown dah ramai yg bertudung n peminat2 pown ade yg mengikut jejak lgkah artis pilih sndri...ihii tp xpe la..cuba utk berubah tu kan lebih baik .klo dibndingkan dgn dlu..sekarang byk rekaan utk muslimah dipasaran..chantek2 u..:)

sweet jew klo pkai..^_^

oke kn...:))

shoping pown boleh meh..:) ^_^

bila kita yg boleh berpikiran matang buat sesuatu yg baik pstinye si cilik akan ikut jejak langkah kite.
mereka kn belajar melalui ap yg dilihat lebih cepay drpd apa yg diberi tahu...









comel kn..:)
kiut gitu..x merimaskan..:)

+++++



Gaun utk sicilik...walaupun ditambh dgn pemakaian tudung mnjadikan lebih sempurna~

cantik dan menarik ditambah sedap mata memandang,merupakan terapi jiwa utk ank2 mndidik sejak awal lg...
kebiasaan akan menjadi lebih mudah dibentuk....:))

Wednesday, September 5, 2012

tujuan dan haluan berbeza

Assalamualaikum w.b.t

 Salam syawal dan salam merdeka kepada yg sudi membaca nukilan ak nie..:)
dah lama jgk ak x bukak open diari ak nie.ak bkn je x bukak blog nie semua yg berkaitan cht2 nie semua ak off ,honestly kecewa yg teramat sangat sampai xde semangat nk buat tu nk buat nie....

 Sometime,ap yg datang tu mmg sangat x diduga sbb boleh datang serentak masalah utk ak hadapi..
benda yg diharapkan x dapat,bila datang yg lain mula keliru buntu x nmpk kebaikanya hanya tahu negetif jew yg tinggal..

 Untuk ak buat keputusan sekarang memang memedihkan...seronok bila nmpak kwn2 yg excited dpt tawaran tapi hati manusia mana x terusik kalau kite diberi bnda yg sama tp yg dpt berbeza-beza dan kemenangan hanya diperoleh hanya sebahagian.....

 Ak bntu x tahu ap yg sepatutnya ak buat sekarang takut kalau2 tersilap langkah lg....


kupilih hatimu tak ada ku ragu.....memilih hatimu adalah hal yg terindah.....
sampai nanti hati ingin memilihmu

 Aku lebih memilih kerjaya ak daripada benda lain..sebab ak x nk ambil risiko lagi,takut ak salah membuat keputusan yg kurang,tepat ckup la dengan kesilapan yg ak pernah cipta sendiri....


 Sahabat bila tiba masanya nanti ak akn cari pengakhirannya.....untuk ak ceritakan pada kau
 soalan yg sering kau tanyakn.

Aku lebih senang sendiri
                               
   

Monday, July 9, 2012

cinema time,come again....

Assalamualaikum w.b.t

hai guy! ri ni ak nk crite sal hang out kali nie plk..oke pg td kteorg,kiteorg termasuklah (ak,zue,sue,kila.maen,tam)..kiteorg pd awalnye rancang just nk g skl amek majalah skl..
pastu maen kte nk pg pejabat pos.so kteorg pown g la pejabat pos..tunggu punye tgu maen pown kua ngn muka slumber dya.dya ckp "wey mne bleh hidup lisen kt pejabatpos"
habis ap lg kteorg wakaka la kt dya.mne leh hidup lisen kt situ kne g jpj la..
so bincang punye bincang...ehee :P kila ckp tam lapar.nie la "kila n maen"
so bncg nk g makan...
then kteorg pown g bli mkn.tpi tapau coz mls nk mkn sbb kt
kedai tu..mak aii full gle org.kteorg bungkus mkn pastu mkn kt tepi pantai.. stell mkn

ap g snap2 la...ha nie la kteorg yg ujung tue blh kiri
"kila,tam,sue,maen,ak,zue"
kt teluk batik.... O_o
then pastu madan hani ajk tgk "spider man 3D" da free ap g on la..
2.30 pm sampai kui 5.00pm ohoo...terbaek mmg tension la klo dah mmg pkai cermin pkai
plk cermin 3D tue..naik kemek idung ak..perh!! cermin besar jenuh ak.haahahah


heehee....
nie le akk ete yg bju merah tue...die tecik jew tp dya jaguh bwk kete...
terbaek~

Thursday, July 5, 2012

Trip to Pulau Langkawi..

Assalamualaikum w.b.t
  Hai sume oke ak nk cte ckit pasal excident to pulau langkawi..tp bkn kemalangan yg cedera parah tue,tak cuma percutiaan nie x disengajakan jew..sbb x rancang pown..ade sbb tertentu yg menyebabkan kami tiga beranak ke sana..

Actually dah nama pown x rancang so mmg x de gmbr yg menarik la..coz camera pown x bwk harap cmera nfon jew..aku just nk share kt sini pengalaman ak naik cable car tue.ahahah mmmg best gle~
Ayah aku yg sebebnarnye seorang peramah tbe2 jd seorang pendiam ble naik cable car tue..Oh God!! ahaha...die jd cm tu pown sbb pengalaman n faktor umur..klo x gunung mne die x daki...sume die redah..ha nie ayah ak n abg sedara ak....
  Oke ak pown x nk tulis byk ri nie...aku latak gambar jew k..:))
antara kedai yg famous kt langkawi yg terkenal ngn
coklatnye~"haji ismil group n Langkawi Saga"

lolipop doremon nie klo nk taw besar lg dari penumpok aku nie..
punye la besar mkn setahun pown x habis..
sebiji Rm8 lg stu tu Rm18..
gler kentang!!


ahaha....blh jdi gler~

mmg gler klo tgk coklat nie...blh smpan
x payah makan klo tgk design die~


~kain bati n pelekat~


antara pulau yg ade~
nie mse kt jeti..




Nie la mak ayah ak.~
x leh nk amik pic penuh lang tu coz bsr sgt..

ha nmpak jew dieorg nie cool tapi ak jew yg taw.ahaha
yg bju merah tu harap jew penerjun payung terjun
tapi nmpk la...ahah

nie gmbara waktu mlm..

nie mse kt stesyen num.1 die ade 2 stesyen
pling tgi stesyen 2..


nie mak aku...~

oke mmg terbaik...menara yg paling atas sekali...
mmg best gle akhirnye ak sampai jgk kt atas nie..
O_o
nie area bawah cable car..oke la park die ade mcm2...b4 naik cable car tue..:)
oke guy sampai sini jew k..bye sume...
^_-